Sunday, 17 August 2014

boligindretning arkitektforbundet havearkitekt arkitekter i københavn boligindretning arkitektforbundet havearkitekt arkitekter i københavn

 boligindretning arkitektforbundet havearkitekt arkitekter i københavn

Det er et paradoks, at kombinationen af ​​underholdning og hjem, i det lange løb, gør det svært at fastholde ideen om hjemmet som en tryg og sikker havn, eller som Benjamin udtrykker det en "kasse i det verdensberømte teater" (1983 : 169). Hvis hjem var fra starten den vigtigste ramme for forskellige former for underholdning, underholdning snart brød ud af rammerne i hjemmet og åbnet op til "verdens-teater". Uden tvivl en af de største slag blev posten af tv i den private sfære.

boligindretning arkitektforbundet havearkitekt arkitekter i københavn


Fjernsyn: Den moderne alter
Siden 1950'erne, hvor fjernsyn havde sit gennembrud i Europa og USA, tv har mere end nogen anden teknologisk apparat påvirket den måde, vi adgang til underholdning, og måske endnu vigtigere, hvordan underholdning er udviklet. I barndom fjernsynsudsendelser var begrænset til et par timer - kun en tredjedel af den danske befolkning ejede et tv i begyndelsen af ​​60'erne (Carlsen). Men snart medierne revolution tog fart og i 1990'erne kulminerede i en eksplosion i antallet af tv-kanaler - med 24-timers nyhedstjenester som standard. I dag er det ikke unaturligt at have 30 kanaler, et fjernsyn for hvert medlem af familien og en lang række tilbehør, for eksempel video-og dvd-afspillere, surround-systemer, Playstations og adgang til specialiserede tv-kanaler. Tv repræsenterer industrialiseringen af ​​underholdning i det moderne hjem.

 boligindretning arkitektforbundet havearkitekt arkitekter i københavn

  boligindretning arkitektforbundet havearkitekt arkitekter i københavn
Fra et interiør design synspunkt optagelse af tv i hjemmet ikke bør undervurderes enten. Fra begyndelsen, fjernsyn ind i hjem med en naturlig form for myndighed, der meget snart gjort radioen miste sin position som familiens foretrukne omdrejningspunkt. Mens andre tekniske objekter såsom brødrister, opvaskemaskinen og foodprocessor, der dengang blev sat væk, når gæsterne var på besøg i hjemmet, og generelt blev holdt i lokaler med lavere status (køkken, bryggers, kælderen), tv blev installeret i (det daværende) det vigtigste rum i huset - stuen - i hvilken de mest dyrebare familie timer blev brugt og iscenesat. Sofaen suite, stolene og det lille sofabord blev arrangeret for at sikre, at uanset hvor du sad i rummet ville du have et godt overblik over, hvad der blev vist på skærmen. Hvis fjernsynet ikke blev placeret på en sokkel i midten af rummet (hvilket ofte gav det karakter af en skulptur), var det ofte en integreret del af en reol designet med en speciel hylde til fjernsynet, hvor den udgør den samme betydning som familiens arvestykker og fotos af fødselsdage, ferier og afdøde familiemedlemmer / pårørende
boligindretning arkitektforbundet havearkitekt arkitekter i københavn
      I dag andre værelser synes at have overtaget den rolle, stue som det vigtigste rum i huset. Et eksempel er den skandinaviske mega-succes, den 'samtale køkken "(en kombination af stue og køkken), som i slutningen af ​​90'erne var det rum, fra et kulturelt synspunkt erstattet stuen. Det er her, kvalitet tid er brugt rundt om køkkenbordet og ved måltiderne, og det er her, behagelige, meningsfulde og underholdende samtaler finder sted. Samtalen køkken - ligesom alle andre nye rum i huset, som vi dekorere, levere og vise til andre - er et billede af udviklingen i hjemmet, socialt og kulturelt. Det er ligesom det, der kunne kaldes "wellness rum" som badeværelser, yoga værelser, og så videre. Men dette er også en evolution tæt forbundet med den teknologiske udvikling inden for underholdning. Man kan sige, at det i dag er lige så prestigefyldt at være i stand til at vise en amerikansk køleskab med flere funktioner, indbygget i is-terning maskine eller en high-tech hjem spa, som det var i begyndelsen af ​​50'erne til at eje et fjernsyn. Tv - ligesom amerikansk køleskab og Jacuzzi - er ikke kun for din egen fornøjelse; det spiller også en vigtig rolle i at skabe og iscenesætte din status og identitet.

No comments:

Post a Comment