Sunday, 17 August 2014

arkitekter


arkitekter

arkitekter

arkitekter
arkitekter
Hjem bedste
Som Martin Zerlang skrev i Underholdningens Historie (1989), er underholdningsindustrien tæt forbundet til historien om modernitet. Ifølge Zerlang, underholdning spiller en vigtig rolle i de voksende krav på menneskets evne til at koncentrere sig. Som kompensation for dette, underholdning er, hvor vi finder omledning, morskab og forløsning. Underholdning betragtes som en slags kur for de nye krav til vores tid er tæt på billedet af det moderne hjem. Siden begyndelsen af ​​moderne tid er hjemmet blevet beskrevet som et sted, hvor du kan finde , lethed og komfort. Et helligt sted i en verden af ​​kaos og forandring.

arkitekter 
Dette bekræftes af medicinske tekster fra anden halvdel af det 19. århundrede, der beskriver en direkte forbindelse mellem de nye betingelser for modernitet og funktionen af ​​hjem inden denne modernitet. Teksterne beskæftiger sig med forskellige sygdomme, der opstod i forbindelse med den eskalerende handel marked, der blev startskuddet til kapitalisering af de vestlige lande. Et af de vigtigste af disse var George Miller skæg En praktisk afhandling om nervøs udmattelse fra 1869. Denne bog, baseret på studier af patienter i New York, blev offentliggjort i oversættelse i Frankrig i 1895 (Robinson: 1996) og lagde grunden til en generel diagnose af mange nervøse lidelser udbredt fænomen på det tidspunkt. I bogen "neurasteni«, eller »maladie de Beard", arkitekter, som det snart blev kaldt, forklares som en overanstrengelse af nervesystemet udsat for intens stimulering af den urbane verden. Fordi den typiske patient, der lider af denne lidelse var "den mentale arbejdstager", en veluddannet mand fra borgerskabet, tilstanden blev hurtigt et symbol på mental overlegenhed og blev betragtet som en naturlig og socialt acceptabel konsekvens af den nye magt på markedet - kapitalisme (Drinka, 1984: 208)

arkitekter

     Kuren for den "maladie de skæg 'var mange og varierede, de fleste af dem antyder, at den travle, overbebyrdet professionelle bør trække sig tilbage til en stille oase af hvile og rekonvalescens, da han vendte hjem efter en hård dags arbejde. Fordi hjemmet var det mest indlysende sted for en sådan tilbagetrækning blev det også en hastesag at drøfte, hvordan hjemmet kan tilrettelægges, så det ikke ville provokere eller ophidse nerverne i overbebyrdede, hårdtarbejdende professionel. Som kunsthistorikeren Joyce Henri Robinson forklarer i sin artikel "Hej Skat, jeg er Forside- en hel serie af håndbøger og populærvidenskabelige artikler (senere blev dette domæne blade og tidsskrifter) om indretning og møblering voksede ud af dette nye marked kultur rådgive husmor, hvordan man bedst til at skabe et interiør tilfredsstillende for sin mand. Blandt andre værker, Robinson refererer til Jacob von Falke Kunst i Parlamentet 1879:
arkitekter
".. Mandens erhverv nødvendiggør hans fravær fra huset, og kalder ham væk fra det. I løbet af dagen hans sind absorberes i mange gode og nyttige måder, at gøre og erhverve penge for eksempel, og selv efter timer af erhvervslivet er gået, de indtager hans tanker. Da han vender hjem træt med arbejde og har behov for rekreation, han længes efter stille nydelse, og tager glæde i hjemmet, som hans kone har gjort komfortable og attraktive "(Robinson 1996 102).
arkitekter
Som det fremgik af denne tekst og lignende tekster fra perioden, skønhed, ro og en behagelig atmosfære var de idealer, der bestemmer at skabe attraktive hjem scenarier. Det vigtigste punkt i alle disse tekster er, at huset kontraster æstetisk, socialt og kulturelt med, hvad der er uden for hjemmet. Og mere end det, den "stille nydelse 'hjemme kompenserer for og helbreder hvad der er blevet forstyrret eller ødelagt uden for hjemmet.

1 comment:

  1. I know this is one of the most meaningful information for me. And I'm animated reading your article. But should remark on some general things, the website style is perfect; the articles are great. Thanks for the ton of tangible and attainable help. Louise Roe

    ReplyDelete